MatchRace i Marseille

Niels Kinch fra Palsterby Marine har været i Marseille og MatchRace mod sejlsportens tunge drenge. Det blev til en flot 9. plads.. Læs hans beretning her.

Stævnet i Marseille var et såkaldt ‘grade one’ stævne. Det betyder at det tæller ligeså meget som pro-tour stævnerne. 12 hold bliver inviteret, og da alle America’s Cup skipperne er i den sidste fase af træningen, inden Louis Vuitton Cuppen, var der blevet plads til Team AwlGrip. Blandt de andre deltagere var bl.a. nr. 2, 3, 7, 12 og 13 fra verdensranglisten. Da det, for os var første stævne i år, var forventningerne ikke store. Målet var at gå videre fra de indledende runder, således at vi var mellem de 8 bedste.

Efter at have brugt træningsdagen, på at vænne os til varmen, stod den på hård konkurrence. Det gik umiddelbart som planlagt, med sejre i 5 ud af 10 sejladser. Desværre endte vi i en såkaldt ‘tie’ hvor 3 hold havde lige mange point. I en sådan situation ser man på indbyrdes score. Det faldt ikke i vor favør og vi måtte derfor tage til takke med en 9. plads lige uden for kvartfinalen.

Indtil sommerferien, står den på en del stævner i Danmark og ellers en tur til Rusland, Tyskland og Italien.